News and releases

Categories Navigation

Asset Publisher

angle-left Ponsse mukaan tukemaan suomenhevosten Työmestaruutta
Back to

Ponsse mukaan tukemaan suomenhevosten Työmestaruutta

Suomenhevosten valtakunnallinen työmestaruuskilpailu järjestetään 28. elokuuta Kokemäen raviradalla. Tapahtuman pääyhteistyökumppanina toimii maailman johtaviin metsäkonevalmistajiin kuuluva Ponsse.

Työmestaruuskilpailussa maan parhaat suomenhevoset kilpailevat työmestaruuden SM-tittelistä. Mestaruus ratkaistaan kolmella osakokeella: 1000 metrin juoksukoe, 500 metrin käyntikoe 500 kilon kuormalla ja vetokoe, jossa vedetään rekeä hiekkaesteessä.

”Työmestaruuskilpailun tarkoituksena on hevoskulttuurin, perinteisten hevosmiestaitojen, suomenhevosen monikäyttöisyyden ja sen geneettisen vaihtelun edistäminen”, kertoo jalostusjohtaja Minna Mäenpää. ”Sääntömuutos mahdollistaa tittelin tavoittelun nyt aiempaa useammalle. Tänä vuonna tavoittelemme paitsi mahdollisimman laajaa osallistujajoukkoa, myös runsaslukuista yleisöä niin paikan päällä kuin kotikatsomoissa, jossa tapahtumaa on mahdollista seurata suorana verkkolähetyksenä.”

Ponsse Työmestaruus 2021 on ensimmäinen työmestaruus, joka on avoin kaikille puhdasrotuisille suomenhevosille – käytännössä siis myös ruunat ja jalostusarvostelemattomat tammat ja oriit ovat tervetulleita mukaan kisaan. Ponsse Työmestaruus tarjoaa myös kisälliluokan hieman kokemattomammille työhevosille.

 

”Työmestaruus on mielenkiintoinen tapahtuma, jossa on mieluista olla mukana”, kertoo Ponsse Oyj:n hallituksen jäsen Juha Vidgrén. ”Suomenhevosella on ainutlaatuinen rooli Suomen historiassa ja maan rakentamisessa – pellonraivauksesta metsätöihin, unohtamatta hevosen merkitystä sotiemme aikana. Ponsse Työmestaruus tuo työhevosperinteen hienosti tähän päivään ja linkittää sen myös tulevaisuuteen. Työmestaruuskilpailuissa menestymisen avaimet ovat myös Ponsselle tärkeitä arvoja: huippusuorituksiin ylletään vastuullisuudella ja niin hevosen kuin ihmisen hyvinvoinnin varmistamisella. Ponssen olemassaolon juuret ovat 1950-luvun hevossavotoilla, joissa Einari Vidgren oppi kantapään kautta miehen ja hevosen yhteistyön merkityksellisyyden.”

 

Ponsse Työmestaruuden 2021 järjestävät yhteistyössä Satakunnan alueen hevosjalostusliitto, Sataravi ja Suomen Hippos. Työmestaruusmittelön lisäksi Kokemäen raviradalla nähdään monipuolista väliaikaohjelmaa.

 

”Suomenhevonen on ainutlaatuinen osa suomalaista kulttuuria, ja sen merkitys niin hevostaloudelle kuin -urheilulle on mittaamaton. Työhevoskulttuuri ja perinteiset hevostaidot ovat vaalimisen arvoinen asia tänään ja tulevaisuudessa”, summaa Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Sami Kauhanen. ”Tänä vuonna saimme mukaan parhaan mahdollisen yhteistyökumppanin: Ponsse jatkaa tänä päivänä maailmanlaajuisena toimijana samaa työtä, jota suomalainen ja suomenhevonen ovat savotoissa aikojen saatossa yhdessä tehneet.”

 

Ponsse Työmestaruutta voit seurata 28.8. klo 9 alkaen kotikatsomossa suorana verkkolähetyksenä osoitteessa: www.haven.fi/live

 

Lisää Ponsse Työmestaruudesta:

Ponsse Työmestaruus: Työhevoskulttuuri on osa suomenhevosen elävää perintöä - Hippos

Valtakunnalliseen Ponsse Työmestaruuskilpailuun ilmoittautui yhdeksän väkivahvaa suomenhevosta - Hippos