News and releases

Categories Navigation

Asset Publisher

angle-left Ponssella juhlitaan 50-vuotista savottaa
Back to

Ponssella juhlitaan 50-vuotista savottaa

Ponsse Oyj viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan. Pienessä kyläpajassa koneyrittäjä Einari Vidgrénin unelmasta syntynyt perheyhtiö toimii tänä päivänä 40 maan puunkorjuumarkkinoilla. Puolen vuosisadan aikana yhtiö on kasvanut yhdeksi maailman suurimmista ympäristöystävälliseen tavaralajimenetelmään perustuvien metsäkoneiden valmistajista.

”Ponsse on kasvanut ja kehittynyt ennen kaikkea asiakkaidensa, sidosryhmien ja henkilöstön ansiosta. Asiakkaamme ovat kautta yhtiön historian antaneet suoralla palautteellaan suunnan tuotekehityksellemme. Lisäksi metsäyhtiöiden ja sahojen korkeat laatu-, ympäristö- ja tehokkuusvaatimukset ovat selkeyttäneet tuotekehityksen suuntaa, eikä ilman sitoutuneen henkilökunnan ammattitaitoa kasvu metsäkonealan huipulle olisi ollut mahdollista”, Ponssen hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgrén kiittää.

”Vaativa puunkorjuuala kysyy osaajiltaan pitkäjänteisyyttä ja hyvää yhteistyötä. Yhtiön perustajaa Einari Vidgréniä lainaten ”Yks immeenen ee oes tähän pystynnä. Ympärille tarvitaan oikeet immeiset”. Samalla hengellä Ponssella tehdään töitä tänäkin päivänä”, Juha Vidgrén sanoo.


Ympäristöystävällinen puunkorjuu ja asiakaslähtöinen tuotekehitys ohjaavat vahvasti Ponssen toimintaa. Tavoitteena on kehittää kestävän kehityksen mukaisia innovatiivisia tuotteita ja palveluita, jossa asiakkaan tarpeet ovat kaiken lähtökohtana.

Juhlavuoden kiertueelle porukalla
Ponssella 50v-juhlavuotta vietetään savotalla, yhdessä asiakkaiden kanssa. Laajamittainen juhlakiertue lähtee liikkeelle juhlarekan johdolla Varsinais-Suomesta, Aurasta 23. tammikuuta. Seuraavat kiertuepaikkakunnat ovat Suomessa Imatra 28.1., Karstula 31.1., Vieremä 4.2., Hyrynsalmi 7.2. ja Rovaniemi 11.2.

Suomen jälkeen juhlavuodenkiertue Porukalla (Together) kulkee läpi Euroopan ja jatkaa matkaansa Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan, Aasiaan ja Australiaan kattaen yhteensä 28 maata ja 105 paikkakuntaa. Kiertue päättyy syyskuun alussa FinnMETKO-messuille Jämsään.
Työnäytöksissä esiintyvät uusimmat tuotemallit, PONSSE Cobra -harvesteri ja PONSSE Bison –kuormatraktori, sekä malliston lippulaiva PONSSE Scorpion. Näytökset toivottavat tervetulleeksi kaikki metsäalan ammattilaiset ja alasta kiinnostuneet!
 

Maailman metsissä kuin kotonaan
Ponssen historian kulmakivenä ovat 1970-luvulta lähtien olleet jatkuvat investoinnit ja kehitystyö. Tämä on luonut edellytykset kilpailukyvyn paranemisille. Parin viime vuoden aikana Ponsse on luonut yli 200 työpaikkaa ja investoinut huoltopalveluihin, tuotekehitykseen ja tuotantoon 145 miljoonaa euroa. Kaikki PONSSE-metsäkoneet valmistetaan edelleen yhtiön syntysijoilla Pohjois-Savossa, jossa neljän hehtaarin metsäkonetehdas edustaa maailman nykyaikaisinta valmistusteknologiaa.  Viime vuonna Vieremällä valmistui 15 000. PONSSE-metsäkone.

Ponsselaisia on tänä päivänä yli 1800 kymmenessä eri maassa ja emoyhtiön lisäksi konserniin kuuluvat tytäryhtiöt Ruotsissa, Norjassa, Ranskassa, Venäjällä, Isossa-Britanniassa, Irlannissa, Yhdysvalloissa, Kiinassa, Uruguayssa ja Brasiliassa sekä koneenohjausjärjestelmiä valmistava Epec Oy Seinäjoella. Jälleenmyyjäverkostossa toimii 35 PONSSE-jälleenmyyjää.

Ponssen perustaja Einari Vidgrén, hallituksen puheenjohtaja Juha Vidgrén ja myynti- ja markkinointijohtaja Jarmo Vidgrén kertovat Ponssen tarinan videolla: https://youtu.be/xkMonVWw-fo

Tervetuloa mukaan juhlakiertueellemme! Seuraa tapahtumia www.ponsse.com -sivuilla ja kerro oma metsäinen tarinasi helmikuussa avattavalla stories.ponsse.com –sivuilla. Nähdään savotalla!

Juhlavuoden mahdolliset muistamiset pyydämme tilille, johon kertyneet varat ohjataan lapsi- ja nuorisotyöhön:
SP Optia, Vieremä HELSFIHH FI7246001520000286 (viestikenttään ”juhlavuoden muistaminen”).

 

Vieremällä, 15. tammikuuta 2020

PONSSE OYJ


LISÄTIETOJA:
Juha-Matti Raatikainen, markkinointipäällikkö, puh. 040 482 8166
Katja Paananen, viestintäpäällikkö, puh. 040 553 2921

Juha-Matti Raatikainen, markkinointipäällikkö, puh. 040 482 8166
Katja Paananen, viestintäpäällikkö, puh. 040 553 2921

Documents